Welke motorhelm voor de winter?

Omdat je op de motor eigenlijk altijd buiten bent is het heel belangrijk dat je uitrusting goed afgestemd is op het seizoen. Dit zorgt ervoor dat je vaak veel keuze hebt in allerlei soorten jassen, broeken, handschoenen maar natuurlijk ook helmen. In de zomer is het verstandig om een vizier te hebben waar de zon niet volledig doorheen schijnt. Daarnaast is het lekker als de helm goed geventileerd is, maar hoe zit het met de winter? Wat heb je nodig als je ’s winters de weg op gaat?

Snijdende wind

Wat de motorhelm betreft is het fijn als je gezicht goed wordt afgeschermd van de kou. Dit kan ’s winters erg extreme vormen aannemen. Het is verstandig om een helmmuts te dragen, zodat alle open gedeelten af worden gesloten van de wind. Om je te beschermen voor de kou is een integraalhelm natuurlijk aan te raden, maar ook een systeemhelm zal het werk goed doen. Daarentegen is een jethelm of een pot een minder goede keuze. Deze hebben vaak namelijk geen kinstuk, waardoor je veel te maken zult hebben met wind.

Onwenselijk condens

Naast het feit dat de wind ’s winters erg koud is. Heb je ook nog te maken met condensvorming. Binnen de helm is het namelijk veel warmer als erbuiten. Dit zorgt ervoor dat het vizier zal beslaan en je geen zicht meer hebt. Om dit te voorkomen kun je verschillende dingen doen. Je kunt namelijk het vizier van je helm toch een beetje openzetten. Hierdoor zal je echter wel nog steeds last hebben van de koude wind die je helm binnen komt. Dit is dus niet ideaal. En betere optie is oom een helm te kopen die het mogelijk maakt om een dubbel vizier te installeren. Dit dubbele vizier zorgt er namelijk voor dat je helm niet meer zal beslaan. Zo hoef je het vizier niet open te zetten, maar hou je wel zicht!

You may also like