Tweedehands auto

Het kopen van een tweedehands auto kan een spannende gebeurtenis zijn. Je wilt een zo goed mogelijke auto kopen, maar koop je géén “kat in de zak”?

Welke tweedehands auto ga ik kopen?

Bij het kopen van een tweedehands auto komt heel wat kijken. Welk merk en welk model ga ik kopen? Ga ik voor een benzine auto of toch liever voor diesel of LPG. Is elektrisch rijden misschien een optie.

Waar ga ik mijn tweedehands auto kopen?

Er zijn veel aanbieders én er valt veel te kiezen. Ga je naar een garagebedrijf, een dealer of koop je via internet? Je kunt het model, het bouwjaar, de kilometerstand en de vraagprijs tweedehands auto’s op het internet gemakkelijk met elkaar vergelijken.

Maak een proefrit met de tweedehands auto

Als je de tweedehands auto gaat bekijken neem dan iemand mee die wat ervaring heeft met het kopen van een auto. En belangrijk: wees kritisch. Waar je in elk geval op moet letten bij een proefrit:

  • Om een zo goed mogelijke inschatting te maken van de tweedehands auto moet u een zo uitgebreid mogelijke proefrit maken.
  • Voel voor je gaat vertrekken of de motor warm aanvoelt of de velgen. Zo ja, dan heeft de vorige eigenaar er net nog mee gereden.
  • Tijdens het rijden kun je voelen of de auto soepel optrekt en schakelt. Luister of de auto goed klinkt.
  • Probeer verschillende snelheden en soorten wegdek uit. Ga de snelweg op en rijdt over klinkers en drempels.

Online een tweedehands auto kopen

We kopen steeds meer artikelen via internet. Nu kan dat ook met een tweedehands auto. Een van de grootste bedrijven die online auto’s verkoopt is Bynco.  Zij hebben een compleet aanbod van tweedehands auto’s. Deze tweedehands auto’s zijn Dekra (onafhankelijk bedrijf) gekeurd. Een tweedehands auto gekocht bij Bynco, heeft altijd 180 dagen garantie en een proeftijd van veertien dagen!

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *