Honda importeren 2019: de vooruitzichten

Vele Nederlanders hebben al ondervonden dat de auto prijzen in Duitsland vele malen lager liggen dan in eigen land. Met name geldt dit voor Duitse auto’s. We bedoelen van merken als BMW, Audi, Porsche enzovoort. Echter ook buitenlandse modellen Franse auto’s Japanse auto’s kosten meer in ons land dan in Duitsland. De reden is vrij simpel de Nederlandse overheid ziet de Nederlandse automobilist als een melkkoe.

Maar het is de hoogste tijd om te weigeren om ons langer te laten uitbuiten. De oplossing is simpel en voor de hand liggend, importeren uit Duitsland. Zie: https://easyimport.nl/auto-importeren-duitsland/. Honda auto’s en motoren zijn ook vele malen goedkoper dan in Nederland bij onze oosterburen.

Maar wat komt er nu allemaal kijken bij zo een import? Er zijn twee paden en wat hybride opties ertussen. Het is zeer goed mogelijk om alles DIY te doen van begin tot eind. Zo ben je het allergoedkoopste uit. Je zoekt zelf advertenties op AutoScout. Je neemt contact op met de verkoper (die waarschijnlijk matig Engels spreekt), je zorgt voor administratie, logistiek, tijdelijk kenteken, BPM. Heeft best wel wat poten in de aarde dus dat auto importeren. De tweede optie is dan geheel uitbesteden aan een professional zoals https://easyimport.nl/. Kost wel wat. Maar alsnog zelfs met de kosten van uitbesteden zou je een stuk goedkoper uit zijn dan een nieuwe Honda kopen in Nederland.

Verder dan nog goed om in acht te nemen: er zijn vele manieren die goedgekeurd worden door de Belastingdienst om te komen tot de BPM. Maar niet alle zijn even goedkoop. Doe goed je onderzoek dat je niet onnodig te veel BPM betaald. Uiteraard, moet dit legaal zijn, maar er zijn dus vele wegen die naar Rome leiden op dit vlak en het is zaak dit zo voordelig mogelijk te berekenen binnen de Nederlandse wetten.

Bron: Autobedrijf Elburg

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *