Een auto importeren? Waar let je op?

Door het huidige belastingklimaat in Nederland is het interessant om een auto uit het buitenland te importeren. Een auto importeren kost geld, maar is vaak voordeliger dan een auto nieuw aan te schaffen in Nederland. Hoe komt dit?

Omdat je in Nederland bij de aanschaf van een auto BPM betaald (dat is een aanslag op de aanschaf van een nieuwe auto) lopen de kosten van een nieuwe auto een stuk hoger op. Deze aanslag kennen ze niet in Duitsland en hierdoor ben je daar goedkoper uit.

Om het kopen van een auto nog een stukje goedkoper te maken kan je het beste kiezen voor een jong gebruikte auto. Deze auto’s hebben erg weinig kilometers gereden en zijn daardoor nog relatief nieuw. Het voordeel daarvan is dat nieuwe auto’s na aankoop direct erg veel afschrijven tegenover de rest van de levensduur van een auto. Hierdoor merk je het verschil in kosten het meeste vrijwel direct na de aankoop van deze auto uit de winkel. Hiernaast zijn de auto’s in Duitsland door dit feit een stuk luxer uitgerust dan de jong gebruikte auto’s in Nederland.

Waar kan je dan het beste naar zoeken in Duitsland? Doordat Duitsland een rijke autogeschiedenis heeft zijn er een aantal van de grootste merken van de wereld gevestigd. Te beginnen met de ‘’Duitse drie’’ Dit zijn de merken Audi, BMW en Mercedes. Deze merken leveren alle die auto’s uit het luxe segment en zijn kwalitatief erg hoog aangeschreven. Maar hiernaast zijn er ook nog merken die in een net lager segment opereren, deze merken staan nog steeds bekend om de ‘’Duitse degelijkheid’’, maar zijn iets vriendelijker in de aanschaf. Ik heb het over de merken Volkswagen en Opel. Vooral Volkswagen is een wereldwijd extreem veel geleverd automerk. En ook in Duitsland is hier het aanbod erg groot. Een auto importeren is hierdoor interessant. De meest gebruikte site van Duitsland is Mobile.de, dit is een site vergelijkbaar aan de auto Marktplaats in Nederland.

 

Concluderend is het toch misschien wel interessant om jezelf te verdiepen in de voordelen van het importeren van een auto. Veel rijplezier!

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *